Ekstrakt : 15 plato

Alkohol: 6%

IBU: 38

Słody: jęczmienny, żytni, czekoladowy, karmelowy

Chmiele: tomahawk

Piwo uwarzone dla przyjaciół ze Strefy Piwa Pub, mieszczącej się przy ulicy Józefa w Krakowie. Józek to stout pełny aromatów czekolady oraz kawy, które również dominują w smaku. Dopełnieniem jest oleistość pochodząca od słodu żytniego, która wpływa na pełne i gładkie odczucie w ustach (bardzo dobrze odczuwalne w wersji z pompy). Wszystko razem tworzy intrygujące piwo o wyjątkowej pijalności.

 

 

 

 

„Józek” w specjalnej wersji z dodatkiem kawy. Kawa ta została specjalnie przygotowana przez krakowską palarnię Pożegnanie z Afryką. Peru Chanchamayo to jasno palona kawa, która jest bardzo delikatna. W aromacie można wyczuć nuty wanilii oraz orzechów.

 

 

 

 

 

W tej wersji „Józka” dodaliśmy kawę Etiopia Djimah. Jest to dziko rosnąca arabika, która w smaku jak i aromacie, charakteryzuje się dobrze wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady.

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.