Ekstrakt: 11 Plato

Alkohol: 4,5 %

IBU: 28

Słody: jęczmienny, pszeniczny

Chmiele : amarillo, citra, saaz

Amerykańska pszenica to pierwsze piwo uwarzone przez Pracownię Piwa.

W składzie piwa znajduje się słód pszeniczy i jęczmienny oraz spora dawka amerykańskich chmieli. Jasnozłote, zamglone piwo z uderzającym aromatem owoców tropikalnych, nienachalną goryczką i rześkim finiszem to właśnie Hey Now.

 

Ekstrakt: 16.7° Plato

Alkohol: 7 %

IBU: 28
Hey Now był pierwszym piwem Pracowni. Dlatego też na jego bazie postanowiliśmy eksperymentować. Podwojony zasyp. Większy ekstrakt. Nieco więcej chmielu by skontrować słodycz. Powstał podwójny Hey Now. Jeszcze lepszy, jeszcze potężniejszy, mimo to – klasyczny i przywołujący początki naszego browaru.

 

 

 

Ekstrakt: 21° Plato

Alkohol: 8.5 %

IBU: 28

Pomost łączący pierwsze wcielenie zmutowanego Hey Now (Double Hey Now) z potężnym Wheat Winem. Mocno słodowy, cudownie aromatyczny imperialny wheat wine – dla fanów mocnych wrażeń. Kwiatowo-likierowy aromat, kontrowany świetnym powiewem cytrusów z amerykańskiego chmielu. Słodki, pełny, zdecydowanie degustacyjny mocarz dla fanów bardziej złożonych piw.

 

 

 

Ekstrakt: 25 plato

Alkohol: 10 %

IBU: 45

Każdy zna styl barley wine. A co powiecie na wheat wine?  Hey Now Wheat Wine(znany początkowo jako Quadrupel Hey Now) to perła w koronie eksperymentów i wariacji na temat naszego najbardziej popularnego piwa. Słodkie, gęste i potężnie aromatyczne. Obok słodowych aromatów pojawiają się nuty amerykańskiego chmielu. Smak? Równie dobrze zbalansowany – słodki, pełny i bardzo bogaty. To nie jest sesyjne piwo. To nie jest orzeźwiający trunek. To mocarz, który rozgrzewa, a w miarę ogrzewania ujawnia swoje kolejne walory.

 

 

Ekstrakt: 11 plato

Alkohol: 4,5%

IBU: 28

W tej wersji Hey Now uciekł nieco w belgijskie klimaty. Dzięki temu wzbogacił się o dodatek kolendry, rumianku, oraz skórki pomarańczowej, tak jak się to ma w klasycznych przedstawicielach tego stylu.

 

 

 

 

Ekstrakt: 11 Plato

Alkohol: 4,5 %

IBU: 28

Lubimy szaleć, a dodanie kawy do intensywnie cytrusowej amerykańskiej pszenicy brzmiało jak wyzwanie. Efekt zaskoczył nas niezwykle pozytywnie, co zaowocowało późniejszymi eksperymentami z kawą i jasnym piwem.

 

 

 

 

 

Ekstrakt: 11 plato

Alkohol: 4,8%

IBU: 28

Saison Hey Now to kolejne wcielenie jednego z naszych ulubionych piw. Tym razem wraz z nadejściem cieplych dni proponujemy orzeźwiającego saisona na bazie Hey Now. Zasyp oraz chmieleni pozostały niezmienne. Został użyty inny szczep drożdży, dedykowany do piw w stylu saison. I to one są odpowiedzialne za zmianę aromatów oraz smaku. Saison Hey Now to piwo lekkie, orzeźwiające, doskonałe na gorące lato.

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.