Ekstrakt: 16,6 plato

Alkohol: 7,2%

IBU: 60

ICU: 625

 

Oddajemy Wam w ręce piwo, które reprezentuje najświeższe podejście do IPA w Stanach Zjednoczonych. Czyli North-East IPA (inne nazwy Vermont IPA, North England IPA) Co charakteryzuje ten styl? To przepiękna owocowość aromatu, jedwabność tekstury, zbalansowana goryczka oraz cudowna mętność. Jest to olbrzymia zmiana! Odejście od klasycznego wytrawnego, chmielowego charakteru IPA na rzecz owocowego, tropikalnego aromatu i smaku połączonego z kremowym uczuciem w ustach i niską goryczką.
Nasze browary PP+PP warzą już piwa z użyciem zestu dlatego postanowiliśmy podkręcić ten styl i pójść trochę dalej – dodaliśmy zestu ale również sok w najmniej oczekiwanych momentach. Dlatego też używamy tutaj oznaczenia ICU, które zostało pierwszy raz użyte przez genialnego piwowara z Hill Farmstead. ICU oznacza International Citrus Units i pokazuje ile gram zestu cytrusowego zostało użytego na 1 litr piwa. Cały zamysł opiera się na matematycznej kalkulacji podobnej do IBU.

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.