Zespół

Marek – senior polskiego craftu, jedna pókula mózgu Pracowni. Założyciel i pomysłodawca części receptur. Ambitny, cierpliwy i otwarty na eksperymenty. Były informatyk, wielbiciel dobrego jedzenia (które zresztą sam produkuje). Bez niego nie byłoby Pracowni.

Tomek – druga z półkul Pracowni Piwa. Założyciel i autor receptur, lubiący eksperymenty i preferujący złożone, bardziej słodowe piwa z Wysp (jemu zawdzięczacie takie perełki jak między innymi Crack, Plan-T, Bobby czy Dżok). Miłośnik dobrej kuchni, świetny kucharz i „pan złota rączka” – w browarze i w pubie. Jego ambicja i poświęcenie pomogły wznieść Pracownię w miejsce, którym się obecnie znajduje.

Patrycja – świeża krew w Pracowni. Najmłodszy piwowar w zespole. Zaczynająca jako piwowar domowy – uporem i ambicją przebojem wkradła się w szeregi Pracowni. Zwana Hadrą (jak jej piwo) – uwielbia kwasiżurki i eksperymenty, ale i mocno chmielone trunki. Doskonale uzupełnia skład.

Wojtek – główny logistyk i początkujący piwowar. Niewykluczone, że wkrótce zasili powyższe trio. Zagorzały fotograf, miłośnik gór (ostatnio rozpoczął naukę wspinaczki).

Paweł – odpowiedzialny za śrutowanie słodów, rozlew piwa i logistykę. Po części dzięki niemu możecie testować naszych piw w większości miejsc w kraju.

Mateusz – to on dogląda fermentacji, dokonuje testów i dba o to, żeby piwo było jak najlepsze. Ponadto zajmuje się czystością w browarze, która – jak wiadomo, jest w procesie warzenia bardzo ważna.

Kuba – najnowszy nabytek w browarze, ale możecie go znać z naszego pubu, gdzie serwował Wam piwo. Piwowar domowy, sędzia piwny. Pomaga przy rozlewach, śrutowaniu i logistyce.

Agata – kreatorka wizualnej strony browaru. Logo, wszystkie etykiety, grafiki, plakaty, słowem wszystko – to jej zasługa. Kinomanka, miłośniczka podróży. To dzięki niej „Rogaś” już zawsze będzie się kojarzył z tylko jednym browarem i pubem w Polsce.

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.