2017 – jaki był?

Kończący się dziś 2017 rok powoli można uznawać za zamknięty. Dużo w nim się działo, a poniżej kilka liczb z nami związanych: – Powstało Laboratorium Pracowni, w ramach którego realizujemy nasze najbardziej szalone pomysły. Powstały 24 piwa, choć niektóre w...
Idzie zima – idą 4 portery bałtyckie!

Idzie zima – idą 4 portery bałtyckie!

Zima za pasem, a pierwszy śnieg za nami. Do zimy jesteśmy przygotowani bo już dawno powstało to co będzie dostępne za niedługo. Odpowiednio wyleżakowane i rozgrzewające Do sprzedaży wraca jeden z najlepszych porterów bałtyckich na świecie – Baran z Jajem,...
One more IPA! Kooperacja z Dry & Bitter

One more IPA! Kooperacja z Dry & Bitter

  Podczas kranoprzejęcia w Fermentoren Cph, siedząc i dywagując zrodził się pomysł: uwarzmy wspólne piwo! Długo nie trzeba było czekać. Postanowiliśmy uwarzyć ipę i zawrzeć w niej dwie zasady: wytrawność jaką preferuje Soren oraz solidną wysoką pijalność z której...
One More Beer Festiwal – nadchodzimy!

One More Beer Festiwal – nadchodzimy!

  Najgorętszy piwny festiwal tego roku (według nas) już za rokiem. Za dwa tygodnie widzimy się z wami w Krakowie na hali Chemobudowa na Zabłociu! Docieramy do finalnego etapu piwnych przygotowań i piwa jakie zaprezentujemy na nim są wybrane! Pomogliście nam...
Bez Porzeczka – niespodzianka urodzinowa dla Tap House!

Bez Porzeczka – niespodzianka urodzinowa dla Tap House!

Minął kolejny rok od kiedy nasz Tap House polewa piwo! Postanowiliśmy nie rezygnować z tradycji warzenia specjalnego piwa, które w tym roku za pośrednictwem facebookowych konkursów wybraliście wy! Efektem końcowym jest „Bez porzeczka”. Owocowe (owoce...
800! razy trzy!

800! razy trzy!

  Kolejną setkę warek uczciliśmy nieco inaczej. Nie zrobiliśmy jednego piwa 18 stopni plato, ale 3 po 6 stopni plato. Po co? Lato przyszło, a z nim upały. Trzeba się orzeźwiać, a nie zapijać mocarzami. W wasze ręce wpadną zatem 3 warianty lekkiego gose: z...

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.