2017 – jaki był?

Kończący się dziś 2017 rok powoli można uznawać za zamknięty. Dużo w nim się działo, a poniżej kilka liczb z nami związanych: – Powstało Laboratorium Pracowni, w ramach którego realizujemy nasze najbardziej szalone pomysły. Powstały 24 piwa, choć niektóre w dalszym ciągu leżakują  ; – uwarzyliśmy 20 całkowicie nowych piw, co w połączeniu z LABami daje 44 nowe pozycje. Grubo! ; – w sumie można wyodrębnić 15 piw leżakowanych w beczkach po innych alkoholach. A podobno wyszło, że jesteśmy pod tym względem w Polsce liderem (dane od Piwna Zwrotnica); – odwiedziliśmy w 2017 roku 13 festiwali (9 u nas w kraju, 4 za granicą), z czego jeden z nich One More Beer Festival współorganizowaliśmy ; – nasz zespół powiększył się o 4 nowych członków; – poczyniliśmy 5 kranoprzejęć; – naszą stronę na Facebooku polubiło 1796 osób. Jeszcze 12 i w tym roku przebijemy 15k lajków. Chyba wiecie co z tym zrobić ? 2017 był dobrym rokiem, ale mamy też świadomość że nie wszystko było idealne. Zdarzały nam się wpadki w postaci problemu z przegazowanymi piwami, nierównymi partiami piwa lub takimi które trzeba było wycofać z rynku. Podjęliśmy decyzję o zamknięciu naszego pubu Tap House. To wszystko uczy cierpliwości i pokory, której na pewno nam nie braknie w nadchodzącym roku. Za wszystko dziękujemy, zarówno za słowa pochwały jak i konstruktywną krytykę ! Wszystkiego dobrego w nowym roku od całego zespołu...
Idzie zima – idą 4 portery bałtyckie!

Idzie zima – idą 4 portery bałtyckie!

Zima za pasem, a pierwszy śnieg za nami. Do zimy jesteśmy przygotowani bo już dawno powstało to co będzie dostępne za niedługo. Odpowiednio wyleżakowane i rozgrzewające 🙂 Do sprzedaży wraca jeden z najlepszych porterów bałtyckich na świecie – Baran z Jajem, pierwotnie uwarzony we współpracy z Łukaszem Jajecznicą z browaru Podgórz. Drugim powrotem jest Szkieletor – klasyczny porter bałtycki, 20 stopni ekstraktu, niecałe 8% świetnie ukrytego alkoholu. Akurat alkohol umiemy ukrywać w piwie całkiem nieźle 😉 A teraz czas na nowości: Captain Baltic x2! – Captain Baltic BA whiskey edition – imperialny porter bałtycki, który został leżakowany przez prawie 7 miesięcy w beczce po whiskey. – Captain Baltic Winter Edition – imperialny porter bałtycki z dwoma dodatkami. Jakimi? Potrzymamy was jeszcze w tajemnicy, dowiecie się wszystkiego już w przyszłym tygodniu...
One more IPA! Kooperacja z Dry & Bitter

One more IPA! Kooperacja z Dry & Bitter

  Podczas kranoprzejęcia w Fermentoren Cph, siedząc i dywagując zrodził się pomysł: uwarzmy wspólne piwo! Długo nie trzeba było czekać. Postanowiliśmy uwarzyć ipę i zawrzeć w niej dwie zasady: wytrawność jaką preferuje Soren oraz solidną wysoką pijalność z której słyniemy. W ten sposób powstała One More IPA. India pale ale z dodatkiem laktozy oraz dużej ilości jagód. One More IPA będzie miała premierę oczywiście na One More Beer...
One More Beer Festiwal – nadchodzimy!

One More Beer Festiwal – nadchodzimy!

  Najgorętszy piwny festiwal tego roku (według nas) już za rokiem. Za dwa tygodnie widzimy się z wami w Krakowie na hali Chemobudowa na Zabłociu! Docieramy do finalnego etapu piwnych przygotowań i piwa jakie zaprezentujemy na nim są wybrane! Pomogliście nam zdecydować które z naszych pozycji najbardziej was interesują, dzięki czemu mamy pewność że spróbujecie takich piw jakich oczekiwaliście. Mamy nadzieję że sprostaliśmy oczekiwaniom i nie będzie lipy...
Bez Porzeczka – niespodzianka urodzinowa dla Tap House!

Bez Porzeczka – niespodzianka urodzinowa dla Tap House!

Minął kolejny rok od kiedy nasz Tap House polewa piwo! Postanowiliśmy nie rezygnować z tradycji warzenia specjalnego piwa, które w tym roku za pośrednictwem facebookowych konkursów wybraliście wy! Efektem końcowym jest „Bez porzeczka”. Owocowe (owoce czarnego bzu oraz czarnej porzeczki), lekkie (2.3% alkoholu) i kwaśne gose postanowiliśmy wzbogacić czymś jeszcze. Pracownia dorzuciła dodatek rzadko kojarzący się z piwem, a mianowicie… buraczki. Efekt zaskoczył samych nas i sami nie możemy doczekać się jak smakuje piwo z kranu. Przy okazji zapraszamy was serdecznie do Tap House w najbliższy piątek, gdzie będziemy świętować to ważne dla nas wydarzenie. Do...
800! razy trzy!

800! razy trzy!

  Kolejną setkę warek uczciliśmy nieco inaczej. Nie zrobiliśmy jednego piwa 18 stopni plato, ale 3 po 6 stopni plato. Po co? Lato przyszło, a z nim upały. Trzeba się orzeźwiać, a nie zapijać mocarzami. W wasze ręce wpadną zatem 3 warianty lekkiego gose: z marakują, mango oraz wiśnią....

Witamy na stronie Pracowni Piwa

Podaj proszę datę urodzenia.